woensdag 24 augustus 2016

Dag 8, 3 augustus: Door County

’s Ochtends staat er in het keukentje van de Inn koffie klaar. Wel de typische koffie van Door County: met een smaakje. Er is kersenkoffie en hazelnootkoffie. We gaan voor het laatste. Het is best lekker maar een tweede beker (tja, kopjes kennen ze hier niet) hoeft voor ons niet. We nemen er wel een zoete koek bij en die is dan weer echt van Amerikaans formaat, groot en zoet. Het is al tegen elven als we de Inn verlaten en het noordelijke deel van het eiland gaan verkennen. We doen dit aan de hand van geocaches. Die brengen je vaak naar de meest mooie en leuke plaatsjes en het is veel makkelijker dan een reisboekje.
Zo komen we langs het “Zweedse deel”, de veerboot, de toeristische “cruise” naar een gezonken schip, mooie uitzichtpunten en de meest kronkelige weg van Wisconsin. Het geluk is aan onze kant want we weten de caches ook allemaal te vinden. Als lunch kopen we een gerookte zalm bij Charlies Smokehouse in Gills Rock die we bij hen op het terras oppeuzelen. Charlies is een begrip, mensen komen hier van heinde en ver om de gerookte producten van Charlie te kopen. Het is dus de place-to-be want het is niet alleen erg druk in dit kleine winkeltje, op de kaart van de USA is met speldenknopjes aangegeven naar welke plaatsen zij hun vijf soorten gerookte vis verschepen. Je kunt beter vragen, naar welke plaats niet? Wij kiezen het kleinste stuk zalm, maar die is nog altijd ruim een pond. Het is inderdaad een heerlijk visje, maar we eten niet vaak vers op appelhout gerookte zalm dus we kunnen het niet vergelijken. Ons lijkt het verschepen van een visje in ieder geval wat ver gaan. Ook ’s middags zijn de caches leidend voor de gebieden de we bezoeken. Door County is een schiereiland in de staat Wisconsin.


Het is vooral boerenland met aan de kuststrook toeristische dorpjes, waar het vooral draait om kersen, zelfgemaakte (kersen)wijn en jam en kunstwinkeltjes. Ze winnen er zelf prijzen mee. We rijen over een van de mooiste wegen van het schiereiland, kunstmat5ig aangelegde krommingen, maar wel leuk om te zien. Hoewel het wel een lekker relaxt gebied is, hadden wij toch wat meer verwachtingen van de natuur en de State Parks op het eiland. ’s Avonds eten we bij Junipers Gin Joint. Het is een mooi restaurant, met een buitenterras op de verdieping. Esmée gaat voor de Gorgonzola Steak Alfredo en Jos voor de vissoep en een House Salad. Het eten is heerlijk en de bediening goed. En in een Gin Joint moet je natuurlijk wel een Martini met gin drinken. We hebben dus weer eens niets te klagen.